Vaikka kauneus on katsojan silmissä, tietyt klassiset korut miellyttävät lähes joka iikan silmää. Mitä ominaisuuksia korussa täytyy olla, että se näyttää hyvältä?

Isot korut ovat näyttäviä

Isot korut näyttävät yleensä näyttäviltä. Koruissa huomion kiinnittää niiden kiiltävyys. Jos kaulakoru on hopeaa ja pahasti tummunut, koru ei houkuttele pitäjäänsä laittamaan sitä kaulaan. Se täytyy ensin puhdistaa, jonka jälkeen koru saa aivan uuden ilmeen. Kulta ei tummu ollenkaan yhtä pahasti kuin hopea. Pronssikin tummuu kuten hopea.

Koruissa on hyvä olla jokin yksityiskohta. Jos on esimerkiksi hopeariipus, suuri valkoinen helmi osuu siitä katsojan silmään.
Helmikorvakorut

Korun täytyy sopia asustukseen

Korun valinnassa tärkeää on myös se, että se sopii paitaan tai mekko, jota käyttää. Yksivärinen paita voi olla parempi kuin kovin kirjava, josta korua ei välttämättä erota ollenkaan. Täytyy myös katsoa korun pituus oikein. Liian lähelle kaulaa jäävä riipus näyttää helposti kaulapannalla. Aivan rintavakoon yltävä riipus on taas liian pitkä.

Korun näyttävyyttä lisää se, miten sen käyttäjä kantaa sitä. Jos on kovin huonoryhtinen ihminen, koko korukin jää helposti huomaamatta. Jos taas henkilö kantaa koruaan selkä suorassa ylvään näköisenä, kiinnittävät ihmiset helpommin huomionsa hänen olemuksensa lisäksi itse koruun.

Korun voi yhdistää samanlaisiin koruihin

Korulle näkyvyyttä saa myös yhdistämällä sen toisiin, saman sarjan koruihin. Monilla hienoilla rouvilla näkee esimerkiksi saman sarjan korvakorut, kaulakorun, rannerenkaan ja vielä sormuksetkin. Vaatimattomammat ihmiset tyytyvät vähempään. Moni käyttää jatkuvasti pieniä korvakoruja, jotka päässä voi nukkuakin. Pienet, kevyet kaukorutkin voi jättää kaulaan jatkuvasti suihkuunkin mennessä. Ainakin isot sormukset ihmiset sentään ottavat pois ennen suihkua ja nukkumaan menemistä. Ne saattavat puristaa ikävästi. Toiset taas pitävät vihki- ja kihlasormuksia aina, eivätkä edes saa niitä enää pois turvonneiden sormien takia.

Timanttikorut

Kalevala Korut ovat klassisia

Esimerkiksi Kalevala Korut ovat klassisia ja niitä on saatavilla monesta paikasta. Ne ovat samalla yksinkertaisia mutta myös näyttäviä. Niitä myös kuuluu useampia samaan sarjaan, jolloin koruja voi yhdistellä juuri edellä mainitulla tavalla. Ne ovat olleet muotia ainakin vuosikymmeniä. 98-vuotiaalla mummollani ainakin on paljon Kalevala Koruja. Niitä on vanhoissa kansallipuvuissakin, joka kielii korujen olevan hyvin arvokkaita. Yritys on alansa suurin Suomessa. Kalevala Koru Oy ja Lapponia Jewelry Oy muodostavat yhdessä Koru-konsernin. Kaikki korut valmistetaan Suomessa. Vuoden 2015 tutkimuksessa Kalevala Koru oli Suomen 11:nneksi arvostetuin tuotemerkki. Kalevala Koru perustettiin vuonna 1937 eli kyseessä on ennen sotia perustettu yritys.

Kauniit korut naisille

Kalevala Korun omistaa Kalevalaisten Naisten Liitto. Aikaisemmin Kalevala Koru valmisti rautakautisten muinaiskorujen jäljitelmiä, mutta nyttemmin sen mallit edustavat nykyaikaista korumuotoilua, joka tosin hakee innoitusta Suomen historiasta ja kulttuurista. Kalevala Korun tuotteet on aina valmistettu Suomessa. Sen sijaan Kalevala Korun tytäryhtiön Lapponia Jewelry Oy:n tuotantoa on ollut hopeakorujen osalta myös Kiinassa ennen kuin yritys siirtyi Kalevala Korun omistukseen.

Kalevala Korun liikevaihto on noin 14,5 miljoonaan euroa, ja työntekijöitä sillä on noin 120 henkilöä. Yrityksen toimitusjohtaja on Riitta Huuhtanen.

Esimerkiksi Ristomatti Ratialta taas löytyy nykyaikaisen ja yksinkertaisen näköisiä koluja. Niiden ketjut eivät välttämättä ole hopeaa tai jaloterästä, kuten itse koru-/riipusosuus. Tämä tuo koruun arkisuutta, jolloin sitä voi hyvin käyttää kotona, koulussa, töissä, milloin ja missä vain. Suomalaiseen korumuotiin kuuluukin yksinkertaisuus ja vaatimattomuus aivan kuten suomalaiseen ja pohjoismaiseen sisustukseennkin. Emme osaa kantaa prameita koruja. Vaatimattomuus on kaunista, sanotaankin.